04/02/2014 SPOZ předala petici za zákon o prokázání původu příjmů a majetku s 150 479 podpisy do Poslanecké sněmovny

4. února 2014 předal předseda SPOZ Zdeněk Štengl do rukou předsedkyně Petičního výboru, paní Zuzce Bebarové - Rujbrové, petici s více než 150 000 podpisy pod petici za zákon o prokázání původu příjmů a majetku včetně možnosti zabavení nelegálně získaného, tedy nakradeného majetku.

"Zemanovci mají zákon o prokázání původu příjmů a majetku dlouhodobě jako programovou prioritu a více než 150 tisícům lidí jsme slíbili, že pro prosazení tohoto zákona uděláme vše, co bude možné", sdělil předseda SPOZ Zdeněk Štengl.

SPOZ projela v létě 2013 celou Českou republiku, do sbírání podpisů se zapojili také všichni členové a sympatizanti. "Setkávali jsme se denně s lidmi, kteří věřili, že v tomto státě může ještě spravedlnost zvítězit a zloději nebudou beztrestní. Zároveň si myslíme, že největším trestem pro tyto lidi je právě zabavení jejich nelegálně získaného majetku" doplnil Vladimír Kruliš, místopředseda SPOZ, který měl organizaci petice na starosti.

Petiční výbor SPOZ požádal při příležitosti předání petice také o veřejné slyšení, na kterém by byly prodiskutovány možnosti zavedení tohoto zákona. Termín by měl být stanoven na počátek března.

Autorem fotografií je SPOZ a je možno je využít v souvislosti s informacemi o SPOZ.

Poslední tiskové zprávy

PŘÁTELÉ, VÍTE, PROČ SE UCHÁZÍME O VAŠI PŘÍZEŇ?

- jsme Stranou Práv Občanů a proto jste právě VY naším přirozeným koaličním partnerem

- v našich očích jsme to právě my, OBČANÉ, kdo je zdrojem i nositelem moci v tomto státě

- žádná společnost ani politická strana, ale právě MY OBČANÉ, jsme JEDINÝMI majiteli své vlasti

- svá práva politikům pouze PROPŮJČUJEME

- proto nesmíme dovolit, aby se chovali jako MAJITELÉ této země. Věříme, že to cítíte stejně a nechcete se nechat degradovat na pouhého VOLIČE

- vaše práva musí být respektována bez ohledu na to, za kolik let nebo měsíců budou nějaké volby

- Strana Práv Občanů má právě tento cíl, podpořte nás v této snaze, zajímají nás nejen vaše názory, ale i kritika naší práce

Jsme Stranou Práv Občanů, a proto jste právě VY naším přirozeným koaličním partnerem.