Ministr zemědělství v Pardubicích

17/10/2013 Ministr zemědělství v Pardubicích

Ministr zemědělství v Pardubicích mluvil především o bezpečnosti potravin

14. října 2013, Pardubice

Na pozvání krajského zastupitele a předsedy Strany Práv Občanů Zemanovci Zdeňka Štengla navštívil krajské město ministr zemědělství Miroslav Toman. V hotelu Zlatá Štika se setkal nejen s prezidentem Agrární komory ČR a nezávislým senátorem Janem Velebou, ale také s přibližně šedesátkou zemědělců. „Jsem velmi potěšen, že pan ministr moje pozvání přijal a do našeho regionu přijel. V Pardubickém kraji zemědělská půda zaujímá více než 60% rozlohy a je tu určitě mnoho témat k diskuzi a k řešení,“ řekl předseda SPOZ Zdeněk Štengl.

Témat setkání bylo skutečně několik, např.dotace z evropských zdrojů do zemědělství či programu rozvoje venkova a také novela zákona o bezpečnosti potravin. „V novém zákonu chceme deklarování podílu hlavní složky a adresy výrobce u pultového prodeje a chceme zvýšení podílu českých potravin v českých obchodech. Budeme nadále také podporovat národní značku kvality potravin Klasa,“ prohlásil hned v úvodu setkání ministr zemědělství Miroslav Toman.

Na jeho slova navázal prezident Agrární komory ČR Jan Veleba. „Jsem přesvědčen, že po dlouhé době má české zemědělství velké šance. Podařila se nám v Bruselu dohoda o společné zemědělské politice, kde jsme pro české potravinářství a zemědělství vylobovali co možná nejlepší podmínky. Získali jsme respekt a udělali mnoho pro reformu,“ řekl Veleba, který ministra zemědělství ocenil jako skutečného odborníka na ministerstvu zemědělství.

Na závěr setkání byl otevřen prostor pro dotazy zemědělců. Zajímala je např. budoucnost cukrové řepy či brambor nebo podpora živočišné výroby. Řešilo se také téma bioplynových stanic.

Poslední tiskové zprávy

PŘÁTELÉ, VÍTE, PROČ SE UCHÁZÍME O VAŠI PŘÍZEŇ?

- jsme Stranou Práv Občanů a proto jste právě VY naším přirozeným koaličním partnerem

- v našich očích jsme to právě my, OBČANÉ, kdo je zdrojem i nositelem moci v tomto státě

- žádná společnost ani politická strana, ale právě MY OBČANÉ, jsme JEDINÝMI majiteli své vlasti

- svá práva politikům pouze PROPŮJČUJEME

- proto nesmíme dovolit, aby se chovali jako MAJITELÉ této země. Věříme, že to cítíte stejně a nechcete se nechat degradovat na pouhého VOLIČE

- vaše práva musí být respektována bez ohledu na to, za kolik let nebo měsíců budou nějaké volby

- Strana Práv Občanů má právě tento cíl, podpořte nás v této snaze, zajímají nás nejen vaše názory, ale i kritika naší práce

Jsme Stranou Práv Občanů, a proto jste právě VY naším přirozeným koaličním partnerem.